poniedziałek, 21 stycznia 2013




Camel milk chocolate



Czekolada z mleka wielbłądziego...

 A może warto czasami uciec nieco od stereotypów,  skusić się i rozpieścić raz na czas tym co dla "plebsu" na co dzień niedostępne. 


Czekolada Al nassma powstaje w jednym z najpiękniejszych i nowoczesnych miast świata, gdzie nawet czekolada musi być na swój sposób niepowtarzalna, w Dubaju. 


Niezwykłe bogactwo smakowe obfitujące w mineralność to zasługa mleka wielbłądziego, aby nie zostało zdominowane użyto niezbyt agresywnego ziarna kakaowca, który współgra z jego oryginalnym smakiem. Zapewne każdy rozgarnięty wielbiciel czekolady może zapytać no ale jak to tak... Przyzwyczajenie do mleka krowiego nie powinno przeszkodzić nam w nowych podbojach, dajmy ponieść się emocjom, poza tym jest dużo bardziej wartościowe dla naszego organizmu niż mleko krowie!


 Czekolada w swoim składzie zależnie od wybranej wersji zawiera różne proporcje składników, nie mniej są one dobrej jakości, wspomnieć należy o miodzie czy lasce wanilii. 
Nic dodać nic ująć, jak ktoś będzie przypadkiem w Dubaju polecam zaglądnąć do butiku i podzielić się wrażeniami, gdyż chcąc zamówić owe cudo należy wykonać telefon do Dubaju, a co dalej... Dowie się ten kto zadzwoni!! 

Dla niezmordowanych polecam filmiki! 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz